پاسخ به شبهات و سوالات پیرامون مسئله زن
 


   شبهه ( یا سوال ) : كتب مناسبي در مورد فلسفه ي حجاب مي خواستم ترجيحا مختصر و جذاب براي جوانان ؟
 

پاسخ  :

 

براى آگاهى بيشتر در اين زمينه ر. ك:

1- فلسفه حجاب، شهيد مرتضى مطهرى

2- فرهنگ برهنگى و برهنگى فرهنگى، غلامعلى حداد عادل

3- مجله پرسمان، دى ماه 1380 (مقاله اى درخصوص چرائى پوشش)

4- كتاب هاى تفسير قرآن در ذيل آيات 59، 32، 31 و 60 سوره نور و 32 و 33 سوره احزاب

در اينجا نكاتى را در باره فلسفه حجاب به عرضتان مى رسانيم:

اولا: چون ما درعقايد خويش براى وحى جايگاهى ويژه قائل هستيم آنچه را كه از اين طريق به ما برسد با منت مى پذيريم؛ زيرا مى دانيم كه خداوند جز به مصلحت بندگان خويش فرمان نمى راند. ثانيا: بسيارى از حكمت ها و فلسفه هاى حجاب امروزه روشن شده است:

الف) پوشش، امرى غريزى و فطرى براى بشر است؛ كاوش هاى باستان شناسى نشان مى دهد كه از دير زمان بشر در حد امكان نسبت به مساله پوشش اهتمام ورزيده است و همه صاحبان اديان نيز آن را سرلوحه عمل قرار داده اند.

ب) مستور بودن زيباييها و جذبه هاى جنسى زن و مرد آنها را از معرض ديد و طمع ورزى شهوت پرستان هرزه محافظت مى كند و امنيت و بهداشت روانى جسمى آنان را تامين مى نمايد.

ج) برهنگى، راهبر به سوى بى بند و بارى و لجام گسيختگى جنسى است كه عواقب شوم و زيانبارى دارد؛ از جمله:

1- گسترش فساد و ناهنجارى هاى اجتماعى،

2- شيوع بيمارى هايى چون سفليس، سوزاك، ايدز و،

3- سست شدن پيمان مقدس خانواده، گسترش آمار طلاق و بالا گرفتن عقده هاى روحى در كودكان،

4- زياد شدن فرزندان نامشروع.

اينها و ده ها مشكل اجتماعى ديگر عواقب شومى است كه جهان غرب را سخت برآشفته و ستاره تمدنش را به افول مى كشاند تا آن جا كه حتى فرياد متفكرين ماترياليستى چون راسل را برآورده و جهان را سخت بر آنان تنگ كرده است. ولى مكتب گرانقدر اسلام در پرتو هدايت هاى نورانى اش همچون حجاب از اساس با اين جريان ويرانگر به مبارزه برخاسته و حجاب را دژى استوار براى صيانت فرد وجامعه از آسيب هاى بى شمار قرار داده است. از همين روست كه استعمارگران براى تخدير جوانان، در بند كشيدن آنان و گسترش اهداف ظالمانه خويش از بى حجابى و برهنگى به عنوان ابزارى قوى سود مى جويند.

آنچه كه اهداف فوق را تأمين مى كند حجاب برتر يعنى چادر است چه اين كه چادر حجم بدن و برجستگى هاى آن را پوشانده، تحريك و انگيزش جنسى را در طرف مقابل ايجاد نمى كند. آرايش گرچه فى نفسه خوب است اما نبايد به نحوى باشد كه نامحرم را به سوى او بكشاند. اين است كه گفته اند زن بايد تمام بدن را از نامحرم بپوشاند و فقط صورت و دست ها تا مچ را در صورتى كه فاقد زينت باشند مى تواند نپوشاند