پاسخ به شبهات و سوالات پیرامون مسئله زن
 


   شبهه ( یا سوال ) : در احکام اسلام گفته شده ديه زن نصف ديه مرد است و يا در بحث قصاص گفته شده که اگر زني مردي را به قتل برساند بدون هيچ قيد و شرطي بايد آن زن  را اعدام کنند اما اگر مردي زني را به قتل برساند اول بايد اولياي مقتول ( يعني نزديکان آن زني که کشته شده )  نصف ديه مرد را بدهند آنگاه آن مرد را اعدام کنند.

آيا براستي خون مردان رنگين تر از خون زنان است ؟ آيا زنان حظ و بهره کمتري از انسانيت برده اند که اسلام اينچنين در مورد آنها قضاوت کرده است ؟
 

پاسخ  :
 

قبل از بيان دو نکته را خدمت شما عرض مي کنيم

 

نکته اول  : در بحثهاي قبلي گفتيم که احکام اسلام مطابق مصالح  کل افراد جامعه مقرر شده است  ( يعني طوري برنامه ريزي شده  که حق هيچ يک از افراد از بين نرود )  

 

نکته دوم  : در سوره مبارکه نساء آيه 34 خداوند متعال نفقه اعضاي خانواده را به عهده مردان گذاشته است ( بعکس زنان که هيچ مسئوليت اقتصادي در خانواده ندارند )  بنا بر اين فقدان مرد در خانواده ضرر هاي اقتصادي اهل خانواده را در پي خواهد داشت .

جواب اشکال

 مردان غالبا در خانواده عضو موثر اقتصادي هستند و مخارج خانواده  را متحمل مي شوند و با فعاليتهاي اقتصادي خود چرخ زندگي خانواده را به گردش در مي آورند ، بنا بر اين تفاوت ميان از بين رفتن " زن "  و  " مرد  " بر کسي پوشيده نيست که اگر اين تفاوت مراعات نشود خسارت فراواني به بازماندگان بي گناه مرد مقتول وارد مي شود .

 

بنا بر اين اسلام با صدور اين حکم در مسئله ديه و يا بحث قصاص ( قصاص مرد قاتل ) لحاظ همه افراد را کرده و اين خلاء اقتصادي و ضربه نابخشودني که به يک خانواده ميخورد جلوگيري کرده است و هرگز اجازه نمي دهد که به بهانه  " تساوي  " حقوق افراد ديگري مانند فرزندان مردي که مورد قصاص گرفته پايمال شود .

خلاصه : دو برابر بودن ديه مرد ( نسبت به زن )  به خاطر آن نيست که  خون مرد رنگين تر از خون زن باشد و همچنين به خاطر آن نيست که مردان سهم بيشتري از انسانيت برده باشند بلکه به خاطر جلوگيري از ضربه اقتصادي است که به خانواده آن مرد وارد مي شود .



  ماخذ : ...